kamupani_gallery_01

tala fou

IoT tuputupu aʻe maketi o le a faʻagesegese ona o le faʻamaʻi COVID-19

Ole aofa'iga o feso'ota'iga IoT i le lalolagi atoa o le a fa'atupula'ia mai le 1.5 piliona ile fa'ai'uga o le 2019 i le 5.8 piliona ile 2029. Ole fua ole fa'atupulaia mo le numera o feso'ota'iga ma feso'ota'iga tupe maua i la tatou fa'afouga lata mai e maualalo ifo nai lo a tatou tala'aga talu ai.

O nei mea ua faʻateleina ai le mamafa i luga o le IoT operators, o loʻo feagai ma se faʻalavelave i tupe maua fesoʻotaʻiga.O taumafaiga a le aufaipisinisi e maua atili tupe maua mai elemene i tua atu o fesoʻotaʻiga ua iai foʻi iʻuga fefiloi.

O le IoT maketi ua mafatia i aʻafiaga o le faʻamaʻi COVID-19, ma o aʻafiaga o le a vaʻaia i le lumanaʻi

O le tuputupu aʻe i le numera o fesoʻotaʻiga IoT ua faʻagesegese i le taimi o faʻamaʻi ona o mea uma e lua o manaʻoga ma tuʻuina atu.

  • O nisi o konekarate IoT ua fa'aleaogaina pe tolopoina ona o kamupani o loʻo o ese mai pisinisi poʻo le faʻaitiitia o a latou tupe faʻaalu.
  • O le manaʻoga mo nisi IoT talosaga ua paʻu i le taimi o faʻamaʻi.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le manaʻoga mo taʻavale fesoʻotaʻi na pa'ū ona o le faʻaitiitia o le faʻaaogaina ma le tolopoina o tupe faʻaalu i taavale fou.Na lipotia mai e le ACEA o le manaoga mo taavale i le EU na pa'ū i le 28.8% i le 9 masina muamua o le 2020.2
  • Na faʻalavelaveina laina sapalai a le IoT, aemaise lava i le amataga o le 2020. O kamupani o loʻo faʻalagolago i oloa mai fafo na aʻafia i le loka malosi i atunuu e auina atu i fafo, ma sa iai faʻalavelave na mafua mai i tagata faigaluega na le mafai ona faigaluega i taimi o loka.Sa i ai foi le le lava o chips, lea na faigata ai i tagata gaosi masini IoT ona maua tupe meataalo i tau talafeagai.

O le faʻamaʻi ua afaina ai nisi vaega nai lo isi.O le vaega o taavale ma faleoloa ua sili ona afaina ai, ae o isi e pei o le vaega o faatoaga ua matua faaitiitia.Ole mana'oga mo ni nai talosaga IoT, e pei ole mata'ituina ole ma'i mamao fofo, ua si'itia ile taimi ole fa'ama'i;o nei fofo e mafai ai ona mataʻituina tagata mamaʻi mai le fale nai lo falemaʻi o loʻo mamafa tele ma falemaʻi soifua maloloina.

O nisi o aʻafiaga leaga o le faʻamaʻi atonu e le mafai ona iloa seʻia oʻo i le lumanaʻi.O le mea moni, e masani ona i ai se faʻalavelave i le va o le sainia o se konekarate IoT ma masini muamua o loʻo ki, o le aʻafiaga moni o le faʻamaʻi i le 2020 o le a le lagona seʻia oʻo i le 2021/2022.O loʻo faʻaalia lea i le Ata 1, o loʻo faʻaalia ai le faʻatupulaia o le numera o fesoʻotaʻiga taʻavale i la matou tala lata mai IoT faʻatusatusa i le tala muamua.Matou te faʻatusatusaina o le faʻatupulaia o le numera o fesoʻotaʻiga taʻavale e toetoe lava 10 pasene maualalo i le 2020 nai lo le mea na matou faʻamoemoeina i le 2019 (17.9% versus 27.2%), ma o le a faʻaititia pea le fa pasene i le 2022 nai lo le mea na matou faʻamoemoeina i le 2019 (19.4% versus 23.6%).

Ata 1:2019 ma le 2020 vaʻaiga mo le faʻatupulaia o le numera o fesoʻotaʻiga taʻavale, i le lalolagi atoa, 2020-2029

Punavai: Analysys Mason, 2021

 


 

 

 


Taimi meli: Aukuso-09-2022