kamupani_gallery_01

tala fou

Cellular ma LPWA IoT Device Ecosystems

Le Initaneti o Mea o loʻo lalagaina se upega tafaʻilagi fou i le lalolagi atoa o mea fesoʻotaʻi.I le faaiuga o le 2020, e tusa ma le 2.1 piliona masini na fesoʻotaʻi i fesoʻotaʻiga lautele e faʻavae i luga ole telefoni feaveaʻi poʻo LPWA tekonolosi.O le maketi e matua ese lava ma vaevaeina i le tele o faʻalapotopotoga.O iinei o le a taulaʻi atu ai i faʻalapotopotoga faʻatekonolosi e tolu sili ona lauiloa mo fesoʻotaʻiga lautele o IoT - o le 3GPP faʻanatura o tekonolosi feaveaʻi, o le LPWA tekinolosi LoRa ma le 802.15.4 faʻanatura.

kamupani_intr_big_04

O le aiga 3GPP o tekonolosi feavea'i e lagolagoina le tele o le si'osi'omaga i le lautele o le IoT networking.Berg Insight fa'atatau o le aofa'i ole aofa'i ole telefoni feavea'i IoT e o'o atu ile 1.7 piliona ile fa'ai'uga o le tausaga - e tutusa ma le 18.0 pasene o tagata uma e lesitala telefoni.O faʻasalalauga faʻaletausaga o telefoni feaveaʻi IoT na siitia i le 14.1 pasene i le 2020 e oʻo atu i le 302.7 miliona iunite.E ui o le faʻamaʻi COVID-19 na aʻafia ai manaʻoga i le tele o vaega faʻaoga i le 2020, o le le lava o chip i le lalolagi o le a iai se aafiaga lautele i luga o le maketi i le 2021.

O le telefoni feavea'i IoT tekinolosi laufanua o lo'o i se vaega o suiga vave.O atina'e i Saina ua fa'atelevaveina ai le suiga o le lalolagi i le 4G LTE tekinolosi mai le 2G lea na fa'amauina pea mo se vaega tele o uta fa'aoga i le 2020. O le si'itia mai le 2G i le 4G LTE na amata i Amerika i Matu ma le 3G o se tekonolosi fa'ava-o-atu.Ua vaaia e le itulagi le vave faʻaaogaina o le LTE Cat-1 talu mai le 2017 ma le LTE-M amata ile 2018 i le taimi lava e tasi o le GPRS ma le CDMA ua mou atu.O loʻo tumau pea Europa i le tele o maketi 2G, lea o loʻo fuafua ai le tele o faʻalapotopotoga mo le goto o fesoʻotaiga 2G i le tuai o le 2025.

O uta NB-IoT module i le itulagi na amata i le 2019 e ui ina laʻititi le tele.O le le lava o le pan-European LTE-M faʻasalalau ua faʻatapulaʻaina le faʻaaogaina o tekinolosi i totonu o le itulagi i se lautele lautele.E ui i lea, o loʻo faʻaauau pea le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga a le LTE-M i le tele o atunuu ma o le a faʻauluina voluma e amata i le 2022. O loʻo faʻavavevave Saina mai le GPRS i le NB-IoT i le vaega tele-maketi ona o le tele o telefoni feaveaʻi a le atunuʻu na taofia le faʻaopoopoina o masini 2G fou i lana fesoʻotaʻiga i le 2020. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le faʻateleina o le manaʻoga mo le LTE Cat-1set module.O le 2020 foi o le tausaga lea na amata ai ona vaʻavaʻai le 5G modules i ni voluma laiti ma faʻalauiloaina o 5G-faʻaogaina taavale ma IoT faitotoa.

LoRa o loʻo maua le malosi e avea o se fesoʻotaʻiga faʻavaomalo mo masini IoT.E tusa ai ma le Semtech, o le faʻapipiʻiina o masini LoRa na oʻo atu i le 178 miliona i le amataga o le 2021. O le vaega muamua o le tele o talosaga o le kesi atamai ma le fuaina o le vai, lea e fetaui lelei le faʻaogaina o le eletise o LoRa ma manaʻoga mo le faʻaogaina o le maa umi.O loʻo maua foi e LoRa le malosi mo le faʻaogaina o le IoT i le taulaga ma le lotoifale mo fesoʻotaʻiga atamai masini ma masini siaki i totonu o taulaga, fale gaosi oloa, fale faʻatau ma fale.

Na taʻua e Semtech na maua mai i le US $ 88 miliona i tupe maua mai tupe meataalo a LoRa i lona tausaga faʻaletupe e faʻaiʻu ia Ianuari 2021 ma faʻamoemoe e 40 pasene le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe faaletausaga i le isi lima tausaga.Berg Insight fa'atatau o uta ta'i tausaga o masini LoRa e 44.3 miliona iunite i le 2020.

Seʻia oʻo i le 2025, o loʻo fuafua e faʻatupulaʻia faʻaulufalega taʻitasi i le aofaʻi o le tuputupu aʻe faʻaletausaga (CAGR) o le 32.3 pasene e oʻo atu i le 179.8 miliona iunite.E ui o Saina na sili atu i le 50 pasene o le aofaʻi o uta i le 2020, LoRa masini uta i Europa ma Amerika i Matu e faʻamoemoe e faʻateleina i le tele o voluma i tausaga a sau aʻo faʻatupulaia le vaetamaina i le au faʻatau ma pisinisi.

802.15.4 WAN ose fa'avae feso'ota'iga fa'amautu mo feso'ota'iga mata 'ele'ele lautele e fa'aoga mo talosaga e pei ole fuaina atamai.

O le feagai ai ma le fa'atupula'ia o le fa'atauva'a mai tulaga fa'atupu LPWA, 802.15.4 WAN e fa'apea na'o le fa'amoemoe e fa'atupula'ia i se fua fa'atatau i tausaga a sau.Berg Insight vavalo o uta o 802.15.4 WAN masini o le a tupu i le CAGR o le 13.2 pasene mai le 13.5 miliona iunite i le 2020 i le 25.1 miliona iunite i le 2025. O le fuaina atamai e faʻamoemoe e faʻatatau mo le tele o manaʻoga.

O le Wi-SUN o le taʻutaʻua o alamanuia mo fesoʻotaʻiga mita eletise atamai i Amerika i Matu, faʻatasi ai ma le vaetamaina o loʻo salalau atu i se vaega o Asia-Pasefika ma Latina Amerika.


Taimi meli: Apr-21-2022